Biografie

Herman Permentier studeerde in 1975 af in de sierkunsten te Mechelen. Hij vervolmaakte zich in de restauratie en beeldhouwkunde aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen,waar de jury hem de grootste onderscheiding toekende. Ook aan Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen volgde hij richting beeldhouwen.

Hij begon als steenhouwer/beeldhouwerfoto met restauratie werkzaamheden volgens de klassieke beeldhouwprincipes aan de Sint-Pauluskerk te Antwerpen en de Sint-Rombouts Kathedraal te Mechelen waar hij 15 jaar praktische ervaring opdeed.

Hij werkte ook nog als leraar steenhouwen aan het CEMOV te Aalst.

Herman is een klassiek geschoolde beeldhouwer die een eigen weg gezocht heeft in de figuratieve beeldhouwkunst waarbij hij zich sterk heeft laten be´nvloeden door realisme. Hij heeft zich op geen enkel moment laten verleiden door onze wegwerp maatschappij kunst.

foto

Kunst betekent voor Herman kunde. Kunst en cultuur worden samengebracht in zijn sculpturen uit steen

In een periode waarin afstand geen problemen meer schept tracht H.P. zijn indrukken en gevoelens die hij tijdens zijn reizen opgedaan heeft op een unieke manier weer te geven in zijn beeldhouwwerken. Zijn werken komen op een kwaliteitsvolle eerlijke ambachtelijke manier tot stand, zodat hij het gevoel krijgt een band te creŰren met de aspecten die hij tot uitdrukking wil brengen.